Sayfalar

17 Nisan 2012 Salı

Çocuklarda Öğrenme

İngiltere Eğitim Bakanlığı, çocukların kelimelere ve okumaya erken yaşlarda ilgi göstermesini özendirecek bazı ipuçları verdi:
*Dükkanlarda,süpermarketlerde,rafların arasından geçerken gördüğünüz farklı gıdaların isimlerini çocuğunuza söyleyin; bu kelimeler, etiketinüzerinde yazmasa da farketmez.
*Çocuğunuzun sevdiği bir kitabı seçmesine izin verin ve mümkün olduğu kadar sık bunu ona okuyun.Dilsel gelişimine yardım etmenin yanı sıra, kitap okuyarak çocuğunuzun uykuya daha rahat dalmasını da sağlayabilirsiniz.
*Çok küçük yaştan itibaren çocuğunuza kitap okurken okuduğunuz kelimeleri parmaklarınızla takip edin ve kelimelerin sayfada soldan sağa ve alt satıra doğru aktığını gösterin.
*Çocuğunuz bir kelimeye takıldıysa uzun uzun onun bu kelimeyitahmin etmesini beklemeyin. Her heceyi tane tane seslendirerek kelimeyi yavaşça söyleyin.
*Çocuğunuzun kendi okuma stilini geliştirmesine izin vermekten çekinmeyin.Yavaş ve dikkatli veya hızlı ve hata yapmaktan çekinmeyerek okuyabilir.Çocuklar da, aynı yetişkinler gibi farklı farklı biçimlerde okurlar.

Hiç yorum yok: