Sayfalar

17 Şubat 2013 Pazar

Anarşist bir yazı okudum :)

Dr Hülya Songür'ün fikirleriyle ilgili bir yazı okudum ve çok beğendim. Özellikle bu 2 bölümü
Uyku da çok önemli. Gece uykusunun deliksiz ve zamanında olması kritik. “Çocuklar, bebekler, yetişkinler gece beslenmeye alıştırılmamalı.” diyor Sonugür. Ona göre kaliteli bir uyku için hepimizin muhakkak gece saat 10’dan önce yatağa girmemiz gerekiyor. Büyüme hormonu da zaten 10 ile 12 arasında en çok salgılanıyor."

"Ateş misal. Sonugür diyor ki, çocuklarda 42 dereceye kadar hiç birşeycik olmaz. Ateşlenmek vücudun kendisini iyi etmeye çalışması anlamına geliyor. Bu ateşi cebren düşürürsek mücadeleyi de kesintiye uğratmış oluyoruz.

Ateş iki durumda düşürülmeli: a) Titreme olması.. ki bir havale başlangıcına tekabül ediyor olabilir. b) Uykunun bölünmesi.

Bu iki durumda da yapmamız gereken ılık duş ve çıplak tutmak. Ve tabii bol sıvı tüketmek.

Havale riskinin de yüksek ateşle çok alakalı olmadığını belirtelim. Çocuğun havale geçirebilmesi için ateşlenmesi değil ateşinin hızlı yükselmesi gerekiyor. Yani 36’dan hızla 38’e çıkınca da havale geçirebilir çocuk.

Bir başka önemli nokta da hasta çocuğa sürekli yemek yedirilmeye çalışılması. Bunun da hata olduğunu söylüyor Sonugür. Sebebi de çok basit: Bedenin enerjisini sindirime değil hastalıkla savaşmaya ayırması gerekiyor."


Yazının kaynağı için tık tık

Hiç yorum yok: